Saar en Laurens:

Saar:
Een tweede zoontje op komst! Met een positief gevoel kijk ik terug op mijn eerste bevalling en ik zie dan ook niet op tegen deze tweede bevalling. Al het is toch opnieuw weer spannend hoe het deze keer zal verlopen. Deze keer met extra begeleiding van Linda als doula.

Omdat ik iets beter wist wat ik kon verwachten, had ik ook een beter beeld over mijn ideale bevalling. Linda heeft me goed geholpen om dit goed te verwoorden in een geboorteplan. Het was erg fijn om voorafgaand aan de bevalling hierover met iemand te kunnen praten. Linda ondersteunt je en bespreekt mogelijke opties waar ik me vooraf niet eens bewust van was dat er mogelijkheden lagen. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn zoontje zelf aangepakt bij de geboorte en zelf de navelstreng doorgeknipt. Echt heel bijzonder!

Ik hoopte verder op extra tips en ontspanning tijdens de bevalling en dat heeft ze meer dan waargemaakt! De bevalling verliep zeer snel en de weeën waren zeer pittig. Ze heeft me echt geholpen om me hier doorheen te slaan. Samen met haar heb ik de juiste houding kunnen vinden waarin ik de weeën goed op kon vangen en ik me helemaal over kon geven aan de weeën. Ook heeft ze mijn man adviezen gegeven waardoor hij deze keer echt iets voor me heeft kunnen betekenen.

Al met al vond ik het super dat Linda bij mijn bevalling wilde zijn. Mocht er ooit nog een 3e komen, dan zal ik Linda zeker weer vragen!

Linda, nogmaals super bedankt en heel veel succes met je eigen doulapraktijk! Je bent een topper!

Liefs Saar

 

Laurens:
Lieve Linda,

Super bedankt voor je aanwezigheid, kennis en wijsheid tijdens en voorafgaand aan de geboorte van Owen! Natuurlijk was je super belangrijk voor zijn moeder, met alle adviezen en peptalks. Maar ook op een indirecte manier voor mij; door mij te vertellen wat ik kon doen tijdens de bevalling! Door jou had ik alle tijd om er voor hen te zijn, zonder continu te moeten piekeren of er meer of iets anders van mij werd verwacht.

Heel erg bedankt en heel veel succes,

Laurens

 


 

Floor en Vincent:

Floor:
Hoewel mijn eerste bevalling prima was verlopen, vond ik het toch een prettig idee dat er een doula bij mijn tweede bevalling zou zijn. Iemand die mij volledig de aandacht zou kunnen geven en ondersteunen en die mijn man de kans zou geven zich af en toe terug te trekken. En dat was een goede keuze…!

In het voortraject heeft Linda heel veel informatie gegeven. Daardoor wist ik nog beter wat mijn eigen wensen waren en werd het geboorteplan nog persoonlijker. Tijdens de bevalling is Linda bij ons thuis gekomen zodra ik daarom vroeg. De weeën kwamen niet op gang, wat mij onzeker en gespannen maakte. Linda bracht ontspanning mee met haar rustige houding en goede ideeën. Zo stelde ze voor om een film te gaan kijken… en daardoor hervond ik de rust en kwamen de weeën voorzichtig weer op gang. Toen de bevalling vorderde, heeft Linda me enorm ondersteund. Niet alleen met de massages, aanmoedigingen en het vasthouden van mijn hand, maar ook gewoon door haar aanwezigheid. Ik kon me volledig focussen op mezelf terwijl Linda meehielp met het opvangen van de weeën. De verloskundige heeft zich beneden teruggetrokken, omdat Linda en ik zo’n goed team vormden en samen in een goede flow zaten. In het laatste stadium kwam de verloskundige erbij, maar ik voelde vooral de steun van Linda. Ze was goud waard! De bevalling was erg pittig, de weeën kwamen zonder pauze en ik wist niet meer waar ik het zoeken moest. Mijn man was inmiddels ook erg gespannen en kon niet veel meer doen dan zijn hand afstaan zodat ik daar in kon knijpen. Gelukkig bleef Linda kalm en kende ze mijn geboorteplan en mijn wensen heel goed. Toen de verloskundige zei dat ze bij de volgende wee een knip wilde zetten, was Linda gelukkig zo helder en kalm om te vragen of we nog 1 wee konden afwachten. En ja…in die laatste wee werd onze Boris geboren!

Dankjewel Linda voor je enorme steun, je warmte, je liefdevolle aandacht, je goede ideeën en je fijne aanwezigheid….zonder jou hadden zowel mijn man als ik het een stuk moeilijker gehad! Ik gun elke vrouw een doula zoals jij aan haar zijde bij de bevalling…!

 

Vincent:
De bevalling van onze eerste zoon Merlijn ging heel gemakkelijk. Ik zag dan ook geen reden om bij de bevalling van broertje Boris een doula te betrekken. Mijn vrouw stelde het echter wel op prijs en aangezien zij "het werk" moest doen, kreeg zij de broek aan. En gelukkig maar, want hoe anders bleek die tweede bevalling te verlopen... Ging het de eerste keer volgens het boekje, dit keer schreeuwde mijn vrouw gepijnigd het behang van de muren. Dat gaf bij mij veel spanning. In mijn handen knijpen hoefde ik niet eens te doen, dat deed mijn vrouw al bij mij... echter was dat voor mij niet genoeg, ik wilde haar meer steunen maar wist toch niet goed hoe. En misschien maakte de spanning die ik voelde dat ook wel moeilijk... Toen besefte ik opeens dat ik heel erg blij was met Linda als doula. Zelf ook meervoudig moeder en dus weet ze wat een vrouw doormaakt tijdens de bevalling. Een wee is voor een man slechts een letter uit het alfabet, maar zij weet hoe dat voelt en kon mijn vrouw dus veel beter steunen. Erg fijn me dat te realiseren en daardoor een beetje spanning kwijt te raken. Ik ben ook blij dat ik me door haar aanwezigheid af en toe kon terug trekken tijdens het lange wachten op de grande finale. Even beneden een biertje drinken of een uurtje slapen... In de basisverzekering ermee!